vineri, 15 august 2008

Undeva, in fata scenei...(part one)

spectatorii stau nerabdatori sa inceapa piesa.Nici macar scaunele nu li se par comfortabile, mai ales ca in brosura li s-a "promis" ca vor avea parte de un spectacol rupt din realitate.Vor fi "blocati intr-un moment neasteptat, surprinzator....", ales de actori. Interactiunea va fi la inaltime. Actorii vor fi spectatori si spectatorii, actori.Cu replici spontane. Nicio reprezentatie nu este la fel.Acelasi lucru se spune si despre oameni. Iar recenziile de specialitate continua sa "curga" in paginile ziarelor. Nu de alta, dar mirajul scenei ramane in permanenta un element central al existentei fiecaruia dintre noi. Intreaba pe cineva drag tie ori un strain daca vrea sa interpreteze un anume rol si vei observa la finalul cercetarii ca doar 5% iti vor spune "nu". Motivele ce-i determina sa accepte provocarea vor fi numeroase, dar de departe cel mai interesant ar fi ca le place interpretarea; sa-si transfere gandurile, ca vor sa fie niste rockeri tatuati, sa imbrace haine negre si sa fie agenti secreti, ori fete bune care vor sa stie cum sta treaba cu "fetele rele". :DCuriozitatea de a dori sa vezi cum este sa umbli incalcat in pantofii altuia cu mai multe sau mai putine scrupule decat tine este o tendinta ce va ramane constant in vietile noastre.Este precum piperul pe care-l adaugam pentru a da o anumita savoare preparatelor culinare. Pe randul al treilea din stanga scenei, domnul B isi potriveste palaria, gandindu-se ca era mai bine sa fi stat acasa, in fotoliul sau, decat sa vada o piesa de teatru, desprinsa pe deasupra din realitate. Cu niste actori care se lasa indelung asteptati de public.
"Teatrul acesta modern este doar o imensa parodie.Lipsita de gust.Jucat de niste tinerei care-si dezvelesc corpurile, in scopul de a sublinia mesajul rostit.", ii spuse domnul B sotiei sale.
"Posibil sa fie asa. Dar nu uita ca si corpul este precum o harta, pe al carui traseu mai ratacesti din cand in cand", adauga sotia sa.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu