vineri, 13 august 2010

Totul cu moderatie

Zilnic, citesc presa online si observ ca desi exista o anumita politica a moderarii comentariilor la articolele postate pe site-urile diverselor publicatii, treaba aceasta de moderator lasa de dorit. Exista doar politica, nu si implementarea corecta a acesteia.
Inteleg ca libertatea de exprimare este un drept garantat, nu inteleg lipsa de respect fata de limba romana si fata de ceilalti privitori care trebuie sa parcurga sputele scrise ale unor cititori cu creiere cat un bob de strugure.
In acel spatiu rezervat comentariilor, cei care posteaza comentarii refuleaza, se cearta, sunt ganditori, arata cu degetul, se injura, sustin prostia in numele adevarului suprem. Circul din piata s-a mutat online. La fel si galceava de peste gard care si-a transferat identitatea intr-un mediu in care granitele geografice au fost desfiintate. Pentru a comunica deschis, fara bariere.
Constat, ca in Romania, aceasta dorinta a exprimarii libere, fara consecinte, este prost inteleasa, mai ales ca totul ramane stocat multa vreme. Poate ca "datul cu parerea" a devenit o obisnuinta, iar aceasta atitudine nu va disparea prea curand. Nici sh, drak, tz, msh si cine mai stie ce alte aberatii care completeaza limbajul internautilor autohtoni.
Pana cand moderatorii vor invata care le este rolul cu adevarat, va mai trece multa vreme. Acelasi lucru se aplica si in cazul "gasculitelor/gascanilor" virtuali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu