marți, 22 aprilie 2014

Asculta, observa, traieste!

Fiecare zi aduce cu sine noi evenimente, alte trairi. Istorisiri. Fiecare moment are imprimat in esenta sa amprenta imprevizibilului. Si in fiecare dintre noi sta puterea de a merge mai departe si de a decide daca traim viata prin altii, lasam viata sa se intample ori ajungem la concluzia ca noi suntem viata si o putem trai asa cum dorim. Multi dintre noi am uitat sa ne bucuram de ceea ce ne ofera natura, fie ca este dimineata in drum spre serviciu, fie ca este la finalul zilei. Majoritatea ne bucuram de farmecul ei in vacante / weekenduri. Si o dam la o parte in restul saptamanii. Mergem cu simturile amortite zilnic, adormiti ne deplasam catre variate destinatii si uitam sa ne bucuram sufletul. Nu ne intereseaza povestile altora, noi vrem sa o slefuim pe a noastra. Nu mai avem timp sa ascultam, nu mai avem timp de fericire, acea fericire simpla, vizibila in ochii celor din jur, fie dragi, fie straini. Suntem niste marionete in mainile destinului.

2 comentarii:

  1. Desigur, uitam ceea ce e important pentru sufletul nostru, acea vibratie la uniso la o adiere de vant. Uitam sa traim prezentul, ne gandim la trecut si ne preocupa viitorul. "Cateodata trebuie sa lasam totul balta si sa ne tinem de mana!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Tlaloc, multi traim pe langa prezent, trecutul este o fantoma cu brate lungi incolacite in jurul propriului trup, iar viitorul este doar o viziune sau ceva de genul "to do list". Un alt amanunt: important este sa te tii cu persoana potrivita de mana, persoana capabila sa-ti stea alaturi si cu bune si cu rele. Incerc sa inteleg materialismul ce a cuprins mintile multora azi si tot nu reusesc sa-i prind ideile si sa-i imbrac hainele.

    RăspundețiȘtergere