miercuri, 1 iunie 2011

Bucuresti. 7 administratii.Totul este perfect

Mesajul din titlu mi-a lovit neuronii la prima ora a diminetii, neuroni captivati de dansul cetii dense care trecea pe langa mine destul de repede. Un mesaj pus pe un panou publicitar. Mai lipsea un smiley care ranjeste si ar fi completat de minune ideea. Desi m-am nascut si  traiesc in acest oras nu pot spune ca este perfect. Nici n-a fost cand eram copil, daramite acum. Candva, da. Cladirile vechi, construite din materiale durabile cu o arhitectura frumoasa, ma fascineaza. Ele inca mai spun povesti ale unui timp pierdut. Cele noi sunt doar precum niste flori ofelite intr-o gradina ingrijita de un batran gradinar. Acestea nu-mi spun povesti, doar striga spre cer. Sunt reci. Fragmente ale imperfectiunii perceputa de unii drept perfectiune. 7? Cifra norocului pentru politicieni. Nu si a lucrurilor bine facute.
Inca mai sunt zone in capitala care nu au canalizare sau apa. Perfect, nu-i asa? Dar avem mall-uri pline ochi cu branduri straine. Ironic, gustam din aceasta imagine cotidiana ca si cum am manca o felie de tort cu creme in care E-ul este elementul central. Si servim de fiecare data, in campanii electrorale aceeasi mancare preincalzita de catre magicieni ai vorbelor, ale caror actiuni ulterioare vor fi trecute prin filtrul constiintei. Perfect totul pana aici, nu-i asa?
Mergand mai departe, in 7 nu te poti plictisi. Cu 7 prieteni te poti distra. Cu 7 politicieni poti face un show, dar nu de genul "Plasa de stele" (in niciun caz, nu de alta, insa multi sunt cam cazuti din ele :D). 7 minute maxim poti astepta, in cazuri bune, autobuzul catre serviciu. In mai putin de 7 secunde poti rosti: "fuck it!" cand esti blocat in trafic. In fiecare zi poti afla 7 informatii de ultima ora din zona politicului pe care le poti transforma usor in bancuri. Si totusi, totul este perfect. In Bucuresti.

4 comentarii:

  1. Iata un blog ...PERFECT :D ..Ironie fina, sinceritate in exprimari si totul zugravit cu cuvinte simple ..Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lil'Bro: Ma bucur ca ti-ai cladit ochii cu randurile acestei postari. Hugs & :)

    RăspundețiȘtergere
  3. daca nu te-ai prins deja... este o metoda de manipulare.... Evidentca ca 90% din oameni nu sunt multumiti si se vor indigna de mesajul ca "totul este perfect" si va duce exact la efectul dorit... vot impotriva a ceea ce pare perfect :)))

    Citeste si interesul si oamenii din spatele mesajului nu doar mesajul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. 2 Anonim: M-am prins din prima ca acel mesaj constituie o metoda de manipulare. La fel si ce pot face politicienii in fata unei turme de "oi" si cum functioneaza cuvintele atent alese (nu de alta, dar profesia mea este in domeniul comunicarii si da, am studiat si cercetat cum functioneaza mesajul politic pornind de la minunata premisa "politica este o curva"; concluzia ironica - politica este condusa de un peste care selecteaza atent clientii pentru grupul sau de curve, nu cred ca este pe placul multora, desi cuprinde un adevar).In ce priveste interesul ascuns in acele cuvinte, l-am citit de mult :D. Oricum, permanent ni se demonstreaza ca n-avem reprezentantii potriviti, ci doar niste clovni care stiu sa se foloseasca doar de recuzita din dotare, lipsiti de originalitate, dornici de reprezentatii tragic-comice. Poate ca noua ne place sa radem acum, dar oare pana cand vom mai putea inghiti atitudinea aceasta centrata pe ideea de bascalie. Personal, as trimite multi guvernanti la reeducare in ceea ce priveste politica adoptata, intr-un loc pe care-l mentin secret, deoarece nu vreau sa se sperie. :D

    RăspundețiȘtergere