joi, 9 iunie 2011

No way out, no way in

Cand auzi din nou cuvintele "traieste-ti viata" ar trebui sa crezi despre persoana care ti le spune ca este una optimista. Insa, cand aceasta persoana iti descrie imaginea pe care o vede si anume un pat plin cu medicamente, s-ar putea sa-ti schimbi imediat optica. Mai grav este atunci cand persoana pe care o iubesti cel mai mult iti spune ca n-are pentru ce sa mai traiasca. Ca n-are rost sa suferi, doar te iubeste. Dar n-are cum sa-ti stea alaturi pe viitor. Ca a pierdut prea mult si n-a stiut sa traiasca. 
Ironic, azi este ziua de nastere a mamei mele. Persoana care imi tot zice de o vreme incoace sa-mi traiesc viata. Si tocmai ea a decis sa renunte la secundar. Faza cea mai dura este ca mi-a zis prin telefon sa renunt la ea. Sa o sacrific. 
In acest moment temerea mea cea mai mare este ca voi incepe lupta cu un munte de sentimente. O lupta in care este posibil sa-mi schimb definitiv esenta si sa ajung exact un cub de gheata. Lipsit de caldura. 
De renuntat la mama mea nu o voi face. N-am renuntat la ea nici cand a facut preinfarctul tinandu-ma de mana. Indiferent de viata care ne leaga, la oamenii dragi nu am de gand sa renunt. Voi sacrifica alte lucruri, nu pe ei.
Si totusi de ce am senzatia aceasta de genul "no way out, no way in"?


5 comentarii:

  1. Citesc si recitesc aceste cuvinte...
    Ma uit in urma si ma gandesc la un singur lucru, o anumita intrebare " Ce este viata?" imi aduc aminte de o poezie, recitata de marele maestru Florian Pittis, spunand: "Este pur si simplu
    Adica E
    Adica S
    Adica T
    Adica E
    Primul E, mai vechi decat ultimul E"
    Atat"
    Apoi ma gandesc cum viata este nedreapta, ma gandesc cum, persoanele cu un suflet minunat, trebuie sa treaca prin aceste momente ale vietii, cine suntem si cat mai rezistam?
    Sunt intristat de situatia ta si imi spun "de ce tie?"
    Ii doresc mamei tale multa sanatate si la multi ani! Nu renunta la visele tale, daca nu le poti indeplini acum punele la pastrat. Ti-as spune ca toate trec, si poate asa si este dar aceste cuvinte sunt ca un tipar...
    Eu am o vorba " m-am nascut prea repede ca sa apuc si eu la speranta, nu astept asa ceva, eu trebuie sa lupt pentru ceea ce vreau..."
    Iti doresc multa liniste sufleteasca si sper ca sufletul tau minunat sa fie mereu in echilibru.
    Te imbratisez cu drag, A.
    P.S adresele mele de mail iti sunt deschise daca vrei sa te descarci

    RăspundețiȘtergere
  2. @Tlaloc: Iti multumesc pentru cuvintele scrise (+ minunata poezie) si pentru urari. Voi tine cont de sfaturile tale. Hugs. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pacat ca distanta e de multe ori nemiloasa in a putea fi alaturi fiintelor noastre dragi pentru a trece peste toate loviturile destinului de multe ori nedrept.. Sunt alaturi de tine si ma rog lui Dumnezeu sa fie totul bine....
    Lil' Bro'

    RăspundețiȘtergere
  4. 2Lil'Bro': Intotdeauna te voi aprecia pentru modul in care atingi lumea. Si te voi iubi mereu, nu pentru ca esti un om cu un suflet frumos, ci pentru ca ai fost, esti si vei fi alaturi de mine, fie doar cu gandul ori cu o vorba buna. Faptul ca ne despart km buni, da o alta nota relatiei noastre si demonstreaza ca relatiile de prietenie la distanta pot dainui. Esti si vei ramane my Lil'Bro' fffff drag. :) Si ca o promisiune: nu-mi voi schimba esenta, caci tu ma stii prea bine. Si daca, de obicei, cuburile de gheata se topesc in cine stie ce licori, acest cub de gheata se va topi doar in fata zambetelor si a frumusetii ascunse in inimile celor din jur, nu in fata greutatilor. Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult curaj si iti tin pumnii, si scuza-ma ca-ti scriu asa tarziu. Ce sa-ti spun, cuvintele sunt de prisos indiferent cate as cauta,tine-ti prietenii si pe cei dragi aproape si da-le curaj!

    RăspundețiȘtergere