luni, 7 mai 2012

Educatiunea, la control!

In momentul de fata, recunosc ca ma roade invidia. Il invidiez pe Popeye pentru ca avea forta dupa ce consuma o conserva de spanac. Il invidiez pe Fat Frumos deoarece crestea intr-o zi cati altii in zece ani. Si mai ales pentru ca avea curaj. Fara CV. 
Stau si ma gandesc, daca si-ar fi trecut in CV-ul propriu toate victoriile, cum ar fi aratat acesta? Ce ar fi trecut la studii: Universitatea de bune maniere, Universitatea luptelor libere, Facultatea de comunicare si relatii publice, Facultatea de limbi straine (pentru a lega noi prietenii cu membrii altor taramuri indeparate - zmei, Gerila, de exemplu). Dar la capitolul hobby-uri: luptele libere, scrima, calatoriile, facebook-ul :D.
Sunt sigura, ca el ar fi fost sincer. Nu ar fi notat decat datele necesare sa-l reprezinte concret in fata publicului. Si si-ar fi asumat riscul ca poate fi oricand cercetat. Ar fi lasat pe altii sa vorbeasca despre el cel mai mult, nu CV-ul.
Dar realitatea este cruda si inselatoare, in egala masura. Spre deosebire de fascinantul Fat Frumos, multi dintre noi aleg sa aiba CV-uri grandioase cu minuscule realizari, cu un continut plin de denumiri care de care mai atragatoare si vorbe ... mici. 
Venind vorba de acest gen de CV-uri, am intalnit astfel de documente in care unii si-au trecut si participarea la olimpiadele din primii ani de gimnaziu, inclusiv notele obtinute.
Potentialilor mei agajatori le spun atat: "nu ma mai pot ascunde, tricotatul este unul din hobby-urile mele. Nu va spun care, va las sa descoperiti singuri. Sunt modesta din fire." :)))
Celorlalti le urez bafta la examene (studentii stiu la ce ma refer) si sper sa fiti la finalul drumului educational in toate facultatile. :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu