luni, 6 septembrie 2010

Ai tupeu, ma?

Ti-l taiem noi, nu-ti face probleme. Fa-ti doar griji! De aceea suntem aici. In varful tarii. Sa ne jucam cu nervii vostri. Cu toleranta voastra. Se resimte frustrarea din copilaria noastra grea si anume lipsa jucariilor. Acum voi sunteti papusile si noi papusarii. Pentru asta ne-am antrenat o viata intreaga. Sa scoatem performante in domenii cat mai variate. Sa nu ne intrebati cum reusim. Si noi suntem surprinsi de cat putem face. Suntem extaziati. Ne place sa fim in centrul atentiei. Asa stie lumea ca existam. Nu ca voi, care mergeti cu ochii in pamant zilnic la slujbele voastre nenorocite. Mai, amaratilor, va multumim pentru confortul oferit la votare! Va multumim, dar nu va suntem recunoscatori. Sincer, credeam ca puteti mai mult. Un procent mai ridicat, adica. Ne puteam permite si noi mai multe vizite peste hotare. Si mai multi bani. Dar, ne-ati tras-o! Singura data cand puteti face si voi treaba asta murdara! Singura data! In rest, ne ocupam noi cu trasul.  Suntem adevarati performeri. Ati avut o sansa si n-ati profitat de ea la maxim. Ratatilor!
De ce ratati? Pai, in timp ce voi va framantati neuronii cu tot felul de calcule matematice menite sa va aduca solutii eficiente la impartirea banilor pe categorii: intretinere, plata utilitati, rate lunare etc. noi incercam sa umplem mijlocul zerourilor de la finalul conturilor din banci. Conturi in mii de euro, doar nu in lei scheletici.
Acum ati inceput sa plangeti in vazul lumii, in piata mare. Sa va fie rusine! La cat am investit in voi, nerecunoscatorilor! Am fi avut o alta atitudine, insa, ne-ati fortat mana. Noi nu gustam treaba asta, precum boxerii in ring. Noua ne plac fotbalistii. De la ei am prins ideea cu lovitul la gioale. Si gandirea schematica. Cand crezi ca ai prins schema, teapa! Apare factorul surpriza. Lor le suntem recunoscatori pentru tot. Iar, voua daca nu va convine va facem o oferta cat se poate de tentanta. Deschidem larg granitele! Ei, ce ziceti? Sper sa nu ne refuzati ! Caci, daca veti spune "nu", cusca cu lei va asteapta. Mai multi decat sunt acum. Si nu vorbim de gologani, ci de pisicute. Haide, pa! Ne ducem la crasma. Sa invartim ciresicile in pahare.
Nota: Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu