joi, 15 octombrie 2009

Recomandarea zilei

"Baia la piscina nu are aproape nicio valoare fara jacuzziul de la final. E, cum ar zice oamenii din popor, ca pişarea fără băşină ori nunta fara lăutar. Sa ma explicitez. Dupe ce faci cateva lungimi de bazin in apa nici rece dar nici calda (are 24 de grade, deci daca nu 0 simti rece inseamna ca ai o problema majora. Du-te la medic. Ba nu, du-te direct la Pompe Funebre), e o senzatie divina sa te inmoi nitel in jacuzzi. Jacuzziul are apa mult mai calda, chiar spre fierbinte.

Iar jeturile care dau bulbuci in jacuzzi, de-a dreptul violente, te fac sa te simti ca intr-o masina de spalat. Doar ca stai cu capul la suprafata. Jeturile te bombardeaza peste tot, te maseaza necrutator, te doare nitel da-ti si place. Pervers mic… E, ideea e ca dupa 30 de minute in bazin +10 minute in jacuzii, ma simt ca un bebe proaspat nascut, inca umed, care are un chef teribil de viata dupa ce 9 luni a stat in ma-sa. Pe intuneric.

Saptamana trecuta am finalizat fara jacuzzi. E ca si cum as fi finalizat fara sa finalizez, daca ma intelegeti. 3 idioti au stat o ora in jacuzzi, pusi pe povesti despre folbal. Mie personal mi s-ar fi facut rau sa stau atat in apa aia calda. Oricum mi s-a facut rau de nervi, as fi aruncat niste acid in apa. Nu aveam insa acidul la mine, de obicei il am. Am plecat spre casa, io si sotia, teribil de nemultumiti. Jurand ca niciodata nu vom mai pleca de la piscina fara jacuzziul de final.

Ieri. Ajungem. Lume multa. Jacuzziul e langa piscina. In el 2 vaci. Aflati voi imediat de ce le zic vaci. Povesteau. Ok, nu-i problema, pana facem noi niste bazine ele pleaca. Facem niste bazine. Ele nu pleaca. Nu-i problema, mai facem niste bazine, e bine la sanatate. Vor pleca. Am mai facut niste bazine, ele nu plecasera. ‘zda mamii lor. Ma uit la ele. Povesteau netulburate. M-am uitat mai atent. Sa vaz daca nu croseteaza cumva in jacuzzi. Mainile erau la suprafata. Poate crosetau cu picioarele. Mai facem 2-3 bazine. Poate pleaca.

Deja facuseram prea multe lungimi de bazin. Respiram mai ceva ca niste Scufiti Rosii fugariti de lupu rau-perpetuum mobile, prin padure. Nu mai puteam sa inotam ca ne scartaiau deja mainile. Dar nici stupidele nu se dadeau duse. Ma gandeam ca-i cam de cacao sa-ti faci abonament de cateva milioane pe luna ca sa stai numa in jacuzzi. Fara sa te gandesti, cu capul tau fara creier, ca poate si ceilalti 35 de oameni de la piscina si-ar muia curu acolo. Macar un minut-doua. Ia-ti, fomeie, un jacuzzi acasa, in baia ta, pune-l langa căcătoare si stai in el pana mori. Problema majora era ca si alti inotatori pandeau golirea jacuzziului de vaci. Stateau grupati, la marginea bazinului, pregatiti sa ia startul. Situatiunea era critica. Trebuia sa finalizam. Trebuia sa fac ceva(continuarea aici)..."

...cel mai fain text citit in ultima vreme pe un blog romanesc. Despre autor va spun doar atat: urmariti-l! Merita.

2 comentarii: