luni, 3 noiembrie 2008

De prin lume adunate-fragmente

Motto: "Priveste atent in jurul tau, caci s-ar putea sa pierzi esenta acestei trecatoare lumi."

1. Copilul isi privi mama cu ochii sai mici de culoarea turcoazului, singura fiinta capabila sa-i ia durerea in maini si sa-i puna zambete pe chip, totul intr-un mod neconditionat. Intr-o legatura unica, stabilita de la bun inceput. Mutuala. Fara pierderi, bazata pe regasiri...in bataile inimii care-si regleaza ritmul suav.
2. Intr-un colt, un batran imbracat intr-un trenci uzat sta cu o privire trista, asteptand momentul in care cineva i se va adresa binevoitor si-i va lua durerea ascunsa in suflet doar de la primul cuvant. Chiar si ziarele pe care incearca sa le vanda studentilor nu-i pot alunga singuratatea. Este doar o metoda de a arata tuturor ca inca mai poate fi vizibil, fara a apela la alte mijloace de comunicare. Comunica prin singuratate, purtat de gandurile proprii in vremuri pierdute si la clipe ce n-or sa se mai intoarca prea curand. La prima intalnire cu "Ileana" sa pana la ultimele cuvinte rostite de ea, in urma cu ceva ani.La ultimul buchet de trandafiri lasat duminica, ce tocmai a trecut pe piatra rece, udata cu lacrimi de iubire. De dor.
3. O femeie cu chip de copil se indreapta catre singura destinatie ce o poarta catre lumea la care ravneste de cand era mica, o lume ascunsa in povesti si in care s-a regasit adeseori. Nu a vrut sa se bata cu balaurii fiorosi si nici sa fie rapita de zmei. S-a lasat purtata doar de ritmul poeziilor, in sensibilitatea povestilor de iubire ori in forta captivanta a enigmelor, ascunse in romanele politiste, in scurtele istorisiri pierdute in fisierele propriului calculator. A lasat din sufletul sau in primele capitole ale romanului neterminat ce asteapta de ceva ani sa fie finalizat. A pierdut timp si a castigat puterea de a merge mai departe.
4. Lumea este atat de frumoasa.In creatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu