vineri, 30 iulie 2010

Ne-a picat frunza...

si ne-a lovit inca o data competenta guvernantilor direct in moalele capului. Am aratat lumii intregi esenta cuprinsa in versurile celor de Partizan, "Am cu ce" si am demonstrat daca mai era cazul cat de imprevizibili suntem (in mod negativ) cand vine de vorba de gestionarea imaginii tarii pe plan international. Ne-am dat singuri cu stangul in dreptul, dar n-am incetat sa zambim atata timp cat blitzurile erau atintite asupra noastra. "Ca deh! ne vedeau mama si tata de acasa, din fotoliile scumpe."
Muschetarii astia au lasat sloganul prafuit "Land of choice" deoparte, mai ales ca nu mai corespunde intru totul cerintelor actuale politice ("nu esti cu mine, esti impotriva mea") si s-au gandit (nu mult timp, caci neuronii trebuie sa se refaca repede pe alte meleaguri) ca suna mai bine cuvantul "explore". Caci, in realitate asta si fac. Exploreaza incontinuu tupeul. Oare "explore" vine de la Internet Explorer? :D
890.000 de Euro a costat distractia ce a constat intr-o balaceala media. Unde a fost transparenta de care vorbea premierul la un moment dat alaturi de capitanul navei acestei tari? "Vrem transparenta de la voi, nu si voi de la noi!" Viceversa nu merge.
Si au pus drept logo o frunza, ce o putem atinge daca we "Explore the Carpathian Garden". Interesant mesajul. Carpatii sunt frumosi, respectiv muntii reprezentativi ai Romaniei. Cu gradina stam foarte prost. Avem parte de colturi cu o natura salbatica, de o frumusete rara. Dar ce facem cu deseurile pe care le lasam in urma noastra dupa picnicuri, chiar si pe culmile muntilor? Ei, aici sa va vad dragi guvernanti. Cum scoateti camasa in fata turistilor? Stam prost la capitolul implementare in multe activitati. Cum veti schimba atitudinea romanilor in privinta protejarii mediului inconjurator peste noapte? Oare ati avea curajul sa acordati bani organizatiilor non-guvernamentale care iau masuri in mod frecvent in privinta aceasta pentru a sprijini mediul si nu orice suma, ci una de ordinul sutelor de mii de euro? Sunt curioasa. Ati avea acest curaj, fara a avea vreun fel de beneficiu de pe urma acestui demers.
Odata cu aceasta cadere a frunzei, pamantul s-a zguduit un pic, continuand "dansul pinguinului" la nivel guvernamental, iar noi am asistat din nou la faptele marete, pline de eroism ale acestora. Ne-am pus iar o alta palarie (pe plan extern), camuflata de asta data de o frunza. Si acum asteptam sa vina turistul ratacit cu o harta a Europei in maini, dornic sa ia la pas Romania. Cum il vom intimpina?
Si pentru ca tot au optat pentru o frunza, le ofer o alternativa mult mai frumoasa a acesteia: "Romania - Inspire the story hidded in the nature clothes" cu o imagine pe masura ( al doilea cadru).
Nota: Thanks, Alex, for the inspiration!

2 comentarii:

  1. stiu ca este tarziu... dar, multumesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alex: Fiind una din sursele constante de inspiratie, nu pot decat sa-ti multumesc.Placerea de a admira fragmente de arta, pe blogul tau este una mare. Hugs!

    RăspundețiȘtergere