marți, 1 decembrie 2009

Redescoperiti-va macar pentru o zi!

Las critica deoparte in aceasta zi, in care toti ar trebui sa rescriem frumos istoria proprie cu zambete, cu fapte bune, cu gesturi menite sa atinga inimile celorlalti. Fara asteptari mari. Azi trebuie sa ne bucuram chiar daca n-avem conturi grase in banci, limuzine si cine stie ce averi. Ar trebui sa radem din nimic, sa savuram aerul in timp ce ne plimbam prin parcuri pentru a descoperi farmecul covorului frunzelor multicolore. Azi ar trebui sa fim multumiti de ceea ce avem, de oamenii care ne stau alaturi zi de zi. Sa respectam fiecare colt din natura care ne gazduieste mereu cu bratele deschise si a carei asteptare majora se rezuma la respect. Sa pretuim clipele si gesturile marunte. Fara zgomot. Sa incepem sa incapem in haine de eroi, care construiesc si care reusesc sa treaca dincolo de hatisul problemelor cu zambetul pe buze. Sa fim oameni noi, intr-o societate ce incepe sa-si aduca aminte de esenta termenului "valoare". Cu o cultura bogata, dar nu foarte bine promovata.
Va las sa va redescoperiti esenta, fie intr-o carte scrisa de Octavian Paler, intr-un tablou de-al lui Tonitza, intr-o replica savuroasa de-a lui Toma Caragiu, intr-o balada veche cantata de Tudor Gheorghe, fie intr-un obiect de odinioara uitat prin casa voastra. Eu m-am redescoperit in povestile savurate la lumina opaitului din casa bunicilor, pudrate cu placinte delicioase umplute cu branza. Intr-o atmosfera tipic romaneasca. O Romanie frumoasa, cu valori simple si multi eroi...necunoscuti, dar cu inimi mari.

2 comentarii:

  1. Sa il ascultam pe Enescu, printre randurile lui Blaga, privind spre cer aducand aminte de Herman Oberth, lasand scris pe un carnetel cuvinte simple cu un STILOU...
    la multi ani Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm! Imi plac gandurile acestea. La multi ani Romania!

    RăspundețiȘtergere