Ma uimeste obiceul autohton conform caruia politica se amesteca cu barfa peste gardul vecinilor, asa cum lipsa diplomatiei politicienilor tinde sa fie un bun comercial. Si pentru ca s-a nimerit sa fim numiti manelisti chiar de numarul 1 in stat, acest atotstiutor in ale distractiilor duhnitoare, ma intreb cu ce drept foloseste cuvinte de acest gen, fara a-si consulta consilierii bine platiti. Am observat ca nu-si scrie singur discursurile, ii place sa le nuanteze, cu termeni populari, pentru a se mentine in topul aburelilor dupa revolutie. Mai grav este ca le spune zambind, crezand ca este purul adevar, rostit in fata marelui public, care digera informatiile precum painea calda.
Si pentru ca deschiderea granitelor a dus la crearea unei piete, bazate pe multe obiecte ce se inscriu in categoria kitsch-ului (chiar si a unei culturi), de ce n-am fi manelisti? Ce tip de curenti de aer se fac vinovati de moda impusa de manele?
Nu ascult acest gen de muzica, nici macar la nunti si ma bucur ca m-a ferit bunul dumnezeu de asa ceva pana acum. Ma oripileaza acele inflorituri muzicale, cu versuri tampite.
Si totusi cine face parte din acel amarat 1% ramas? Poporul a fost deja etichetat, ca doar este termenul preferat al celor care tin fraiele tarii, precum cei de dinaintea anului 1990. Neamul romanesc? In niciun caz. Neamul romanesc este un bun prafuit, amintit doar in cartile scrise in vremuri apuse. Posibil sa fie doar familia prezidentiala. Si atunci eu unde ma situez? Ah,da, in 0,0000000001 % ca multi alti iubitori de frumos. Cruciati, mai nou.