marți, 9 februarie 2010

Fly by

Incet, timpul se misca. Niciodata inapoi. Doar inainte. Priveste. Ia seama, copile! Lucrurile se intampla. Au un scop. Si o finalitate. Te pot depasi anumite situatii in viata. Dar necunoscutul nu te va ocoli. Nici bizarul, pe care ai vrea sa-l darami. Din temelii. Nu incerca sa-ti explici prea multe. Irosesti minute bune. Priveste! Hainele sunt doar simple vestminte, ce ascund suflete. Regasite ori ratacite. Te indemn sa cauti. Ce vei gasi, iti va apartine. Exploreaza. Initiaza. Invata. Te vei lovi de inedit. Te va imbia. La fel si dragostea. Vei dori sa zbori. Prin intermediul poeziei. Muzica inimii te va calauzi. In singuratate, vei gasi intrebari si alte raspunsuri. La vechi indoieli. Vei avea, uneori, impresia ca esti abandonat. Ca locul tau este altundeva. Doar pamantul este granita materiala. Cerul te va imbratisa chiar si cand nu-l vei privi. Vei avea parte de rani. Lovituri? Insirate precum un sirag de margele, iti vor presara calea. Vei abandona drumul. Sufletul? Nu. Ratiunea o vei arunca departe...la cos. Vei cadea si vei afla cum este sa te ridici. Greutati vei purta pe umeri. Si aripi cand vei visa. Deschide ochii! Priveste. Cerul. Norii. Mergi.
Lasa-te invaluit de lume! De sus. Din varful muntelui. Nu-i asa ca este frumos? Descoperirea adevarului? Cliseu. Tablou uitat scos la suprafata cand indoiala este prea mare. Argumentele sunt ajutatoare. Doar explica. Nu actioneaza. Sunt simple torte ce nu ard. Nu-ti pot explica totul, copile! Inca, nu l-am intalnit in calatoria mea. Te voi ghida. Ti-e teama? Drumul este lung. Plin cu peripetii. Impartasite cu altii.
Cum va fi finalul? Asa cum ti-l imaginezi? Nici vorba. Te va uimi, asa cum si ivirea ta a uimit pe altii. De la prima privire.

2 comentarii:

  1. Cazut in santul noroios, ma voi ridica falnic... stiu ca nu ma asteapta nimic dincolo, ce pot sa fac, sa sper?, nu, nu asta nu se poate, te-ai nascut prea repede nu ai dreptul la speranta, tot ceea ce poti face este sa accepti... aceasta jalnica situatie. Zeii au murit demult nu o sa te poata ajuta, priveste-ti lesul, fi calm nu dispera...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Tlaloc: Zeii se distreaza, rad, danseaza. Doar unul sta si observa uimit ce vorbe ne trec prin gand. Ii place norul sau, desi ar vrea sa fie acolo jos. Sa simta timpul intr-un alt mod. Sa observe ce efect au cremele antirid, sa mearga sontac alaturi de iubire, sa priveasca cerul si sa se minuneze de frumusetea sa pana in clipa in care totul s-ar sfarsi si ar capata un alt sens ... acolo, sus, pe un nor. Deasupra tuturor.

    RăspundețiȘtergere