miercuri, 12 mai 2010

In alt punct cardinal

Intr-un alt colt de lume, ea alearga din fata iubirii. Nu crede in acest sentiment fragil. Priveste totul rational. Imparte firele problemelor in n bucati. Si gaseste solutii reci. Goale. A vrut sa simta candva frumusetea iubirii, dar inima a respins imediat senzatia. A inghetat in ea, desi continua sa bata. De atunci, n-a mai vrut sa mai resimta asta.
A devenit in schimb colectionara de iubiri marunte. Banale. Care-i incalzeau noptile si ii colorau zilele. Si totusi ar fi vrut sa guste din licoarea interzisa a dragostei. Era un gand care nu-i dadea pace.
Intr-o buna zi, sansa i-a suras. A intalnit Sburatorul. L-a tratat ca si pe ceilalti, un simplu accesoriu. I-a rupt aripile. L-a trimis inconstient in desert, convinsa ca aripile acestuia o vor ajuta sa simta tremurul dragostei pe pielea sa. Dar n-a stiut ca dragostea se traieste, nu doar se simte.
Acum rataceste in propriul desert intunecat, infrigurat. A ajuns un accesoriu ce zambeste lumii cu ochii goi. O carte postala primita de la Sburator zace aruncata pe podea. N-a citit-o de teama. Ca n-o merita.
O pala de vant ridica usor cartea postala si zari cu coada ochiului cuvintele: "Si iubirea..."

Un comentariu:

  1. Mi-au placut la nebunie aceasta legatura dintre postari, exceptionala, am citit si am trait cu intensitate cuvintele!

    RăspundețiȘtergere