marți, 29 iunie 2010

Sa faci

Daca ai impresia ca fiecare mana de ajutor oferita cuiva iti va conferi pe viitor titlul de cel mai generos om, atunci ar fi cazul sa renunti la aceasta idee. De cele mai multe ori, vei constata ca ajutorul apare din necunoscut, nu din cunoscut. Asa este natura firii umane sau asa trebuie sa se intample. Ajutorul are partea sa de imprevizibil ce trebuie acceptata. Previzibilul l-ar imbraca in aura obisnuitului. Banalului.
Important este sa faci lucruri ce-si vor pune amprenta asupra celorlati in mod constructiv. Fara a avea mari asteptari din partea acestora.

4 comentarii:

  1. Cine ofera ajutor unei persoane doar ca la randul lui sa astepte ceva in schimb de la aceasi persoana nu il pot numi om!
    Daca e sa ajuti pe cineva pur si simplu o faci fara a lua taxa, intradevar ajutorul vine de la cineva la care nu te astepti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Tlaloc: Ce faci in situatia in care unii asteapta sa-i ajuti in permanenta fara a-ti multumi, politicos? Am intalnit astfel de persoane si recunosc ca nu le mai ajut asa cum obisnuiam. Trebuie sa fii capabil sa te descurci, nu sa plasezi problemele tale pe umerii altora. Si crede-ma ca singura mea asteptare a fost doar acel cuvant: multumesc. Si ajut fara sa am alte asteptari... materiale, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu au spus multumesc ei nu sunt oameni!
    Daca tot ajuti pe cineva, inseamna ca ii faci tu treaba lui, astfel el nu invata, el nu se descurca, nu isi creaza o baza de cunostiinte, ca si cand ai ajuta un schio sa mearga cand poti sa ii dai un baston sa poata umbla singur...
    Trebuie sa ajutam, dar trebuie sa ne dam seama daca chiar au nevoie de ajutorul nostru sau doar sunt obisnuiti ca altcineva sa le faca treaba.....

    RăspundețiȘtergere
  4. @Tlaloc: Persoanele la care am facut referire sunt genul de persoane comode. Eu nu sunt atat de radicala cum esti tu sa spun ca nu sunt oameni. Pur si simplu nu sunt politicosi sau needucati din acest punct de vedere. Oricum pierderea le apartine.

    RăspundețiȘtergere