vineri, 12 martie 2010

Pastila zilei

Cand ajungi la concluzia ca esti mic pe langa alti asa-numiti uriasi, inseamna ca a venit momentul sa-ti iei rucsacul in spate si sa schimbi traseul in viata. Sa explorezi alte teritorii. Uriasii nu te vor ajuta. Iti vor arata doar cat de lipsiti de diplomatie pot fi si cum au reusit sa ajunga acolo in varful piramidei. In doar cateva cuvinte, "pilite" cu vorbe de duh pentru a demonstra celorlati cat de culti sunt. Cu o esenta slaba, ce nu va dainui mult.
Uriasii nu-si vor exprima respectul fata de tine, un om mic decat in clipa in care au nevoie de tine. In rest, uita ca un simplu "multumesc" valoreaza mult in relatiile interumane. In cele din urma, educatia isi spune cuvantul, lasand mereu o amprenta vizibila asupra noastra. Cei 7 ani de acasa conteaza. I-am vazut azi cum lipsesc din desaga uriasilor.

2 comentarii:

  1. Uriasi sau ..... nu vreau sa fiu nepoliticos!
    Acesti oameni cred(dar numai cred) ca daca au o functie sunt cineva, se insala, a fi OM e sa fi cineva..... cineva poate sa fie orcine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ramane de facut intr-o societate in care functia conteaza, nu cat de mult te duce capul? Este un obicei vechi care inca isi pastreaza "aroma" si "gustul". Mai avem mult drum de parcurs pana in momentul in care sa exclamam: competenta a castigat lupta dusa in ring in fata "gradelor" de pe umeri.

    RăspundețiȘtergere