luni, 22 iunie 2009

Cub de gheata topit

Se ia un soare buclucas si se aseaza frumos pe o coala de hartie invizibila cu mari nori pufosi de un alb care nu este spalat cu un detergent pentru a iesi alb dalb. Se adauga buna dispozitie si gustul de a petrece cateva ore printre standuri ce ofera carti.
Se asculta intamplator Jingle Bells (sau poate ca nu) si se asteapta cu un zambet strengaresc in coltul gurii aparitia Mosului in toiul caldurii care topeste asfaltul sub picioare. Se "aprinde" o discutie despre viata alaturi de o persoana draga si se trag concluzii pe moment, savurand putin Sprite si Schweppes (fiecare cu propriile gusturi).
Caldura continua. Temperatura creste. Si adierea vantului pare aproape imperceptibila. Inimile bat mai tare. Se topesc si hainele pe noi, dar gandul ca vom "adulmeca" din nou aventuri in paginile altor carti, nu ne da pace.
Intram pe jumatate topiti la Bookfest, respiram usurati ca este mai racoare acolo si incepem cautarea. Vedem carti, zambim si cumparam. Eu ma gandesc la ingerasii Mirelei si iau o carticica pentru a-l aduce mai frumos pe Mos Ene pe la genele lor. Il zaresc si pe Hidalgo, comanda data de tata, platesc si privesc carticica subtire cu un pret piperat. Cercetarea continua. Privim in liniste cartile de la fiecare stand. Mai cumpar cateva printre care si doua de poezii din vremurile de azi, cu scopul de a mai gasi ceva inspiratie si de a mai observa cum se mai "imbraca" poezia acum. "Hainele" actuale ale liricii se inscriu in curentul "haute-couture" (fragmente de arta pe care incerci sa o explici si sa-i cuprinzi esenta), poezia nu mai defileaza gratios si nici nu mai freamata suflete ca odinioara, mai mult poetii ale caror creatii le-am achizionat fumega in fata vietii si jongleaza cu ideea ca sexul vinde si nu este trecut niciodata cu vederea.
Momentan in biblioteca proprie zace un volum ce trepideaza prin a sa pornolirica socanta, ironica si amuzanta, ce ar putea tine oricand locul unei tigari dupa...si o alta bazata pe crime. Si nici un alt album de arta. Imi iau revansa altadata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu