joi, 11 iunie 2009

"Of!Of!Mai, mai!"

Mi-a rasunat in minte azi in drum spre casa si am zambit strengareste pentru ca de aceste cuvinte a fost legata existenta mea in urma cu vreo 3 ani. Desi nu-mi apartin, nici macar sub forma unui tic verbal, ele si-au avut rolul lor clar stabilit pe portativul zilelor ce se scurgeau lin si uneori prea zgomotos. Aveam o colega la fostul loc de munca ce rostea cam des aceste vorbe, vaicarindu-se intruna ca are n sarcini (in viziunea ei proprie, realitatea era, insa, cu totul alta) s.a.m.d., colega cu un vis maret de genul celor rostite de participantele la concursurile de miss: vroia sa ajunga ministru de interne. Cum colega in cauza facea praf multe din lucurile care cadeau direct in sarcina sa de serviciu, va dati seama ce viitor "ministru" am fi avut. O tanara speranta, ce mai! Trecand peste toate acestea, of-urile sale erau trecute pe ordinea de zi. Reprezentau o mare parte din fiinta sa. Of-uri de care nu cred ca se va vindeca vreodata.
Si pentru ca fiecaruia dintre noi ii displac anumite lucruri a sosit clipa cea mareata sa jonglez cu aceasta idee a of-ului.
Deoarece datul cu parerea este precum un mesaj publicitar lipit de trupul fiecaruia dintre noi, mesaj ce nu-si va altera vreodata valoarea, voi trage un pic pe dreapta...
Tu, tipule ce-ti porti muschiuletii stransi intr-un tricou mulat de preferinta negru, cu ochelari pe nasul usor borcanat, cu o atitudine ce o sfideaza chiar si pe cea alui Robert de Niro din Taxi, cu piciorusele ambalate intr-o pereche de blugi prespalati, incaltat cu doua bucati de ciucalati -nici tenisi ori pantofi nu le pot spune ( este ceva intre ), cu parul gelat si cu un miros ce ma face sa sper ca mai curge apa si la robinetul tau din baie. Tu, tipule care vrei sa agati crezand ca esti tare "hot" cu infatisarea ta, ia ceva lectii de bune maniere. Si trage de carti. Nu lasa neuronul sa se plictiseasca singur in propriul tau cap. Gaseste-i macar si lui o pereche.Nu fii egoist, atat te rog!
Tu, pipitzo, ce incerci sa pari o baby doll desi nu mai ai varsta, cu siguranta insa, poti ganguri ca si atunci, incaltata neaparat cu sandale cu tocuri ascutite precum personajele de pe centura, cu o pereche de egari negri mulati pe poponetzul caruia ii zici in gand "obraznicule", cu bentita pe cap pe care la scoala o urai efectiv, cu boticul rosior si cu "inaintasii" la vedere. Tu, pipitzo ce-ti place sa imiti divele cu atitudinea ta si sa vorbesti precum Paris Hilton cu intentia de a acapara atentia vreunui mare bogatas ce te va duce intr-un voiaj de neuitat in Dubai. Tu, pipitzo, ia lectii de mers si de coborat nasucul purtat in vant, precum si lectii de dictie.Invata sa fii constienta ca nu exista in vocabular doar "dragut" sau "sexi" rostite intr-o maniera miorlaita, sunt multe alte cuvinte de care n-ai auzit, dar sigur ti-ar placea sa le rostesti intr-o buna zi. Ah, si inca un mic amanunt: nu mai butona atat de mult telefonul mobil, mai exista si alte mijloace de comunicare nu doar sms-ul.
Esti veriga slaba, tu, tipule, tu, pipitzo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu