duminică, 19 aprilie 2009

Dumnezeu nu este un icon

Si nici nu este privit precum un role model. De ce? O intrebare al carei raspuns o sa-l aflam la finalul propriului nostru...film. Ce nu va fi nicicand filmat si pastrat pe vreun diapozitiv.

2 comentarii:

  1. Dumnezeu a fost folosit ca pretext in antichitate .. a fost folosit pentru a speria si controla oamenii de rand.
    eu nu cred in religia din ziua de azi, dar cred ca exista ceva acolo. sunt sigur de asta. sunt mult prea multe intrebari fara raspuns. iar noi, noi distrugem pentru ca asta stim sa facem. cum spuneau si in Matrix. omul este ca un virus.:) asta am facut acestui pamanat si asta ii facem .ii consumam toate resursele pana cand nu vom mai avea ce si dupa acea.. pamantul o sa vrea sa scape de noi si o sa o faca. pentru ca are puterea de a se regenera. dar noi nu o sa supravietuim .. pentru ca suntem lacomi.
    diapozitivul tau va fi constinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta abordarea ta. Astazi, nu mai simtim crestinismul, doar suntem niste actori ce interpreteaza un ritual. Da, ai dreptate, religia si-a pierdut esenta. Si noi suntem intr-adevar distrugatori in numele cunoasterii, distrugatori fara constiinta. Ma intreb cand o sa cunoastem "totul" (concept relativ, de fapt), vom fi oare multumiti. In locul constiintei pe post de diapozitiv, prefer sufletul.

    RăspundețiȘtergere