sâmbătă, 25 aprilie 2009

Nu ne luati clipele verzi!

Zilele acestea a fost intens mediatizata problema accesului in parcuri cu bicicletele, cu rolele si chiar statul pe iarba. Stau si ma intreb de cati neuroni ai nevoie pentru a gandi astfel? Am intrat in UE si brusc ni s-a scurtcircuitat creierul. Azi, cica s-a mai indulcit nota restrictiilor in parcuri. Ni s-a dat liber sa calcam in voie pe iarba, cu bicla si rolele mai asteptam. Uitam de existenta lor o vreme, lasam sa se astearna praful pe ele. Interesanta abordare, dragi edili!
Daca tot e criza economica, hai sa fim mai crizati un pic. Ai nevoie de relaxare, nu mai spune. Relaxeaza-te altfel! Daca am chef sa ma catar in vreun copac dintr-un anume parc, o sa ma amendati? Presupun ca noi, cetatenii, suntem doar niste simple numere, aducatoare de vot. Aia care pun stampila si apoi se retrag in casele lor. Privesc teancul de facturi si injura in tacere traiul. Aia pe care tremura carnea cand primesc vreun telefon de la banca, aia care au uitat sa zambeasca si da, sa indrazneasca.
Ma intreb daca o sa-i invatati, dragi edili si pe cainii maidanezi sa nu mai calce pe iarba si sa nu-si mai faca nevoile pe unde apuca, adica sa se comporte cuviincios in societate. Sau va este frica ca lor nu le puteti pune ham-ul, caci ei va raspund rapid: "Ham!Ham!". Puteti sta linistiti, in privinta noastra, nu o sa fumam iarba. Si nici nu vom mai calca pe ea, chiar daca am vrea. Dar nu mai avem resurse financiare si nici nervii nu ne mai duc mult. Priviti doar anumite buletine de stiri: acolo veti gasi raspunsuri legate de atitudinea noastra despre viata. Stiu ca nu va plac acele stiri si acele intamplari nefericite, dar ele exista si continua sa existe si sa schimbe brusc destine.
Sunt mult prea multe lucruri de spus si totusi, indraznesc sa gandesc logic si sa-mi mentin verticalitatea. Asa ca, nu ne luati dreptul la clipele verzi, la miscare, la relaxarea in natura. Nu de alta, dar pe fatada primariei capitalei sunt asezate 2 bannere ce promoveaza capitala verde. Sau acel gest e doar de imagine? Convingeti-ma ca lucrurile vor sta atfel in viitor. Ca neamul acesta cu plaiuri imbracate in verde are dreptul la o existenta frumoasa, care sa nu mai fie strivita constant in numele orgoliilor si intereselor de tot felul. Ca avem dreptul sa traim in liniste, frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu