luni, 17 noiembrie 2008

Prin gaura cheii

Motto: Arta de a aprecia un El si o Ea in egala masura.

Nu o sa postez cine stie ce filmulet cu vip-uri autohtone pe post de protagonisti, care au confundat din greseala, sub impulsurile ridicarii temperaturii din incapere, spatiul public cu cel privat. Si pentru ca in genere curiozitatea ne indeamna sa exploram continuu lumea, fie si prin gaura cheii, prin intermediul sau ajungem sa interpretam o diversitate de roluri pentru a ne satisface o nevoie primara. De cunoastere.
Trecand prin tot felul de experiente, martori sau cobai ai unor experimente mai mult sau mai putin constiente, ne uitam, judecam si analizam astfel de fenomene. Desi, am putea sa ne punem la adapost trairile sub "umbrela" expresiilor de genul "n-as face niciodata asa ceva", "lipsa de bun simt" si lista ar putea continua, uitam sa luam in calcul ca putem oricand sa ne lasam purtati de impulsuri, fie ele bune sau rele. Indiferent din ce categorie facem parte: femei sau barbati.
Ca femeile sunt de pe Venus si barbatii de pe Marte nu are vreo relevanta aparte. Din punctul meu de vedere, am apreciat mereu deschiderea si onestitatea "martienilor", in defavoarea "pisicismelor" "venusianelor".
"Martienii" poseda acel aer cool (pentru pustoaice), la care vor renunta cu greu, la adapostul carora te vei simti in siguranta daca ajungi sa-i indragesti asa cum sunt, fara schimbari majore, fie chiar si de stil. Deasemenea, vor aprecia mersul de gazela ori de caprioara al "venusianelor', timiditatea sau raceala acestora, atata vreme cat sunt dragastoase cu ei, dar si deschiderea acestora in fata experientelor de tot felul. Le plac "venusianele"exploratoare, dar le inteleg si le accepta si pe cele linistite, ceea ce denota flexibilitate. Mai arunca din cand in cand cate un ochi in revistele lor glossy (pline de pisicisme si dulcegarii ce-ti pot provoca instantaneu "diabet" in urma articolelor citite) in propria lor incercare de a intelege lumea acestora, de a surprinde un pic din aerul venusian (si in ce capsula cu arome ar putea fi acesta cuprins). Cu toate eforturile lor de a surprinde o mica parte din lumea "venusianelor", "martienii" nu reusesc sa cuprinda intru totul misterele acestora. Ceea ce este remarcabil la ei este ca nu renunta. Sunt perseverenti. Pe cand "venusianele" isi indreapta mai tot timpul privirea catre alte zari in momentul in care constata ca in fata lor se afla un "martian" pampalau. Si cam rar isi doresc sa exploreze lumea "martienilor". Multe dintre acestea considera ca este o pierdere de timp sa-i analizeze pe "martieni", astfel incat revistele pe care acestia le devoreaza nu reprezinta decat hartie aruncata aiurea, nu "dosare" cu informatii pretioase, ce le pot scoate din tot felul de situatii inedite, daca au simtul umorului. Si le pot conferi in acelasi timp siguranta sau stabilitatea dupa care viseaza din copilarie.
Asa ca "venusianelor" incepeti explorarea taramului "martienilor".S-ar putea sa aflati lucruri interesante si in final sa va regasiti un pic in lumea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu