Motto: "Am cu ce, mai".
Printre placerile cotidiene se numara aruncatul cu privirea zglobie in zari cat mai frumos colorate, datul cu parerea la o cafea sau cine mai stie ce licoare, scanatul lumii de jos in sus.Altfel spus: ne lasam captivati de sporturi populare.
Cu toate ca aruncatul cu privirea ar putea fi trecut pe lista sporturilor nationale ce au intrat deja in obisnuinta noastra, sportul acesta este sustinut de manevre cat mai persuasive si de strategii bine planificate (chiar daca la o prima analiza pare a fi un lucru natural). Chiar si cand ne planificam sa mergem undeva ne intereseaza sa avem o priveliste cat mai atragatoare, ca doar platim pentru clipe de relaxare la maxim. Trecand peste asta, obisnuim sa aruncam cu privirea catre persoane care ni se par interesante, ce au acel quelque chose care ne imbie sa ne uitam in acea directie fie si pentru o clipa. Daca reusim sa le captam acestora atentia, atunci e si mai bine. Inseamna ca am aruncat cu privirea cum trebuie. Simplu spus: punct ochit, punct lovit, direct la tinta.
Pe langa aceasta manevra cotidiana, noua, romanilor ne place sa ne dam cu parerea. Indiferent de subiect. "Domnule, am o opinie, mi-o exprim. Ca nu degeaba, este prevazut acolo, in carticica, aceea numita Constitutie, dreptul la opinie."Chiar daca opinia, in sine, se refera la coafura unei asa-zise dive mioritice, la felul cum canta, cate operatii a facut, cine stie cati parteneri au simtit prospetimea cearceafurilor sale, cati pumni a carat cutare prin cluburi si cati paparazzi a lasat fara aparatura aducatoare de venit substantial. Opinia conteaza in ochii multora. Nu de alta, insa, pentru cateva minute esti plasat atunci cand ai ceva de spus, in centrul atentiei (chiar daca scoti pe gurita perle). Si cati nu sunt printre noi dornici sa fie pentru 15 secunde vedete? Ia incepeti sa mangaiati incet telecomanda! Canalele TV sunt pline de stiri "senzationale" (acesta este noul trend care imbraca stirile azi).Daca nu este senzationala, nici macar dintr-un unghi, nu se da pe post. Sa fim seriosi! Daca a ajuns idiotenia sa se vanda inseamna ca am involuat, nu am evoluat. Si ca miscarea aceasta (care caracterizeaza lumea actuala) de stat cu capul in jos si cu picioarele in sus nu este rupta doar din sport (materia preferata a multora in scoala) sau de street dance, e cat se poate de normala (intr-adevar schimba perspectiva, poti afirma ca esti aproape de pamant si ii simti vibratiile). Mergand, in extenso, n-as vrea sa ajungem sa adoptam pozitia liliecilor pentru multa vreme, mai ales ca din punct de vedere medical nu se oxigeneaza creierul asa cum trebuie.As vrea sa cred, mai degraba ca este o simpla ratacire din care sper ca vom invata ceva.
Si ca aceste sporturi care marcheaza societatea romaneasca de azi, sunt doar etape pe marginea carora vom rade in anii ce vor urma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu