luni, 28 septembrie 2009

Observator

Nu este bine sa fii asa. Nu este corect sa stai si sa privesti durerea altora. Nu este moral sa stai indiferent la suferintele altora. Nu, nu, nu!!!
Si cu toate acestea, trecem grabiti pe strada. Nu ne pasa. Si aratam adesea cu degetul. Oare cati dintre noi sunt capabili sa schimbe ceva in viata aceasta? Sa construiasca? Sa aduca zambete pe fetele unor copii care nu vor sti niciodata ce inseamna "copilarie"? Ori sa-i ia la suturi pe cei care-si lasa batranii la colt de strada, zilnic, pentru a cersi?
Pana cand vom mai tolera astfel de atitudini?
De pe scena politica ventrilocii in haine de politicieni isi rostesc speech-urile gretoase, continuand acelasi joc. Gesturile filantropice sunt facute in fata multimii care priveste prosteste armata de aparate de filmat si de fotografiat. Presa este luata peste picior. Libertate de exprimare? Unde? Cand vom reusi sa spunem: STOP?Fraier nu sunt eu, ci tu!
De ce am o asemenea stare? Am surprins pentru o secunda suferinta din ochii unui batran. As fi putut sa trec mai departe, dar era prea vizibila suferinta sa.

2 comentarii:

  1. Suntem in campanie electorala, o sa apara ei pe strada si sa ii ajute, apoi drum bun, fiecare pentru "osul" lui....
    Indiferenta, ipocrizie sau institutiile statului?
    traim in Romania, nimic nu ma mai mira, unele persoane sunt puse la cersit cu forta, ca marii interlopi sa adune "suferinta"(banii) de pe urma lor.
    tragic si totusi adevarat

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce am vazut filmul "Filantropica", am deschis intr-un alt mod ochii la ceea ce ma inconjoara. Si desi, traim pe acest taram, parerea mea de rau este ca nu stim sa apreciem si sa punem in valoare ceea ce avem. In ceea ce priveste institutiile statului, Adrian, ca un insider, iti spun doar atat: n-ai cu cine sa faci treaba.Lupta pentru ciolan este peste tot. Si daca esti un om cu verticalitate, esti dat la o parte. Principiile nu-si au rostul. Profesionistii cauta mereu sa "evadeze". Si asta inseamna ca exista si oameni buni in sistem, dar prea putini. Precum expresia aceea: "multi am fost, putini am ramas." Si aeste cuvinte apartin unui tanar care construieste pe nisa proprie in domeniul ecologiei: Dragos Bucurenci.

    RăspundețiȘtergere