miercuri, 16 septembrie 2009

Mintea mea in mintea lor

Dupa ce am incercat sa ma pun la curent cu evenimentele de peste zi, am constatat ca merita sa joci rolul ignorantului, nu de alta, insa, vad ca politicienii il interpreteaza cam des in viata publica. Ei se "spala" reciproc pe maini, fara a folosi vreun sapun care sa le faca pielea catifelata, precum funduletul unui bebelus. Ei canta acelasi cantecel la unison, ca doar vaneaza acelasi scop. Locul intai: centrul atentiei in fata votantilor. Ei trag sfori. Ei reusesc. Ei vad locuri la care altii, amarati, ca noi, doar viseaza. Ei declara ca n-au multe bogatii, scuzandu-se atunci cand sunt prinsi cu mata in sac, ca au avut un lapsus ... deoarece presteaza mult in folosul tarii. "Patriotii" de ei!!! Ei au numeroase drepturi. Si multe obligatii omise faptic. Ei pot sa atipeasca pe scaunele in plen, noi, ceilalti trebuie sa tragem din greu...ca doar alcatuim "clasa muncitoare" (ce credeati ca a disparut sintagma dupa 1989?). Lor le place sa roada, chiar daca "osul" politic nu este bogat in calciu si alte proteine. Ei arata mai tot timpul cu degetul spre trecut, desi nu este frumos. Si adora sa "colinde" tara cu sloganuri zaharisite. Ei viseaza si au bafta de a-si vedea visele implinindu-se. Ei reusesc sa savureze viata si sa se gandeasca mereu: "Are U talkin' with me???"

4 comentarii:

  1. Si totusi vin alegerile si inca mai credem in minciunile lor

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multi care inca mai cred in minciunelele ieftine, vandute de politicieni. In acest moment, cred doar ca o politica bazata pe bunul simt, profesionalism, transparenta poate rezolva multe probleme indiferent de domeniul de activitate al fiecaruia. Din nefericire, atractia puterii constituie una dintre vechile metehne ce pervertesc sufletul... celor slabi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu vreau sa fiu rautacios sau rasist, dar am ajuns sa fim condusi de tigani si inculti, de hoti si avari

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-i drept, ramane drept! Ceea ce afirmi tu este o realitate. Pe care unii dintre noi n-o recunosc. Sau nu vor s-o exprime liber. De aceea, eu sprijin o singura politica: cea a bunului simt.Pacat ca nu se practica. :D

    RăspundețiȘtergere