vineri, 29 mai 2009

Birdie

1. Bufonul sta pe marginea scenei si priveste in gol. Stie ca nu mai are mult timp pana cand va aparea publicul. Iar azi nu mai are starea de a juca si nici de a se juca cu cineva ori pentru cineva. A pierdut iubirea. A urmarit-o cu privirea pana cand nu i-a mai simtit parfumul. A simtit cum lumea se prabuseste la picioarele sale, ca nu mai are valoare.
2. Un urs sta linistit in cusca. Isi asteapta bucatile de zahar, dar si dresorul. Inca un ultim numar, dupa care va fi eliberat in padure. A vazut in ochii dresorului sau o oarecare nostalgie seara trecuta. Instinctual, a realizat ca peste cateva zile nu va mai sta in cusca ce i-a fost camin atatia ani. Echilibru rasturnat. Oare va reusi sa se adapteze mediului in care s-a nascut si pe care l-a parasit pentru a se juca alaturi de oameni si pentru oameni?
3. O fotografie lasata pe noptiera. Doua fete. Zambete diferite. Un soare a carui caldura nu o poti simti pe obraji. Lumina difuza. O perdea umflata de vant. Trupuri ce se regasesc. Parfum de luna.
4. Un glob de sticla da impresia ca prinde viata in mainile lui Birdie. Il priveste atenta, caci e un dar special. Lumea dinauntrul lui se misca de fiecare data cand il ia in brate. Micul tren isi continua lin traseul printre fulgii fini de nea ce-l insotesc. Destinatia? Visare.
5. "- Spune-mi o gluma, te rog", ii sopti o voce la ureche. Privirea sa era tot ce-i trebuia. Lumea se oprea. Timpul... nu mai avea nicio importanta. Era cu el.
"-Stii ce este hilar? Acum un an n-as fi crezut ca voi fi aici cu tine sau ca intre noi se va lega o relatie speciala. Este cea mai frumoasa gluma pe care vreau sa o savurez mereu. Alaturi de tine."
6. Prin zgomotul strazii pasim. Cu propriile povesti. Fiecare cu muzica sa.

Un comentariu: