luni, 11 mai 2009

In timp ce priveam...

lumea isi continua drumul. Afara prin zgomotul strazii, inimile bateau in ritm sacadat.Maini isi tineau de cald. Soarele inca mai stralucea pe cerul decorat cu nori albi, pufosi. Uimire. Prinsa alaturi de cateva prietene intr-un joc, am asistat fara voia noastra la unul din acele momente in care pur si simplu te intrebi, avand mima unui tamp: "Ce caut eu aici?" (scuzati-mi cacofonia) Ce am facut ca sa merit una ca asta?" Am fost sambata la teatru si am vizionat in locul piesei programate o alta al carei continut avea drept suport 5 piese scurte de Eugene Ionesco. Cu senzatia ca am nimerit prost intr-un compartiment dintr-un tren a carei destinatie trebuia sa ma poarte intr-o lume fascinanta, a povestilor spuse pe o scena in fata unor ochi curiosi si a unor inimi ce bat in timp ce actiunea se deruleaza incet, dar sigur, am urmarit piesa si recunosc ca m-am inchinat de cateva ori. Am incercat sa prind metaforele din zbor, am observat similitudini cu personaje din viata reala, precum Gigi Becali (mai ales gestica acestuia), insa, am ramas cu un gust amar. Atata zgomot si efort pentru nimic. Si cu replici care uneori cadeau precum fructele din copac, drept in capul cuiva ori rostogolindu-se asa aiurea pe o scena...
A fost prima oara cand am plecat dezamagita si cu golul ramas ca urmare a nesatisfacerii mele culturale si a placerii de a merge la teatru. Singurele momente care mi-au mers la suflet privesc masinile care trebuie ales in functie de un criteriu oarecum hilar: "Dar, tine la tavaleala?" si muzica semnata de Ada Milea:
"Am doar patru frati (la)
De ce vad doar trei cacati....(la)
Unul este pe olita (la)
Merge la gradinita...(la)
L-a facut doamna educatoare
Cand si-a patat onoarea..." (la-la-la) - citat din memorie.
La-la-la-la-la-la!
Vine salvarea!

Un comentariu:

  1. Da, Ada Milea e experat in genul acesta de muzica "sa injectam gaina cu slanina", cum in tara noastra si cultura este "manelizata" sau tabloizata de imaginile surprinse in tabloul vietii de zi cu zi, unde esti maestre Florian Pittis?

    RăspundețiȘtergere